Rendon - Onderhoudsgroep

Skip to navigation

Herstel begane grondvloer

In de jaren '60 en '70 zijn in veel woningen betonelementen toegepast van het type Kwaaitaal en Manta. De wapening van deze elementen is gaan roesten doordat bij de productie calciumchloride is gebruikt. De Rendon Onderhoudsgroep heeft verschillende technieken in huis om deze beschadigde betonvloeren te herstellen en weer constructief veilig te maken. 
In de afgelopen 30 jaar hebben wij meer dan 20.000 woningen aangepakt. Dit is gebeurd op verschillende manieren, die zijn afgestemd op de specifieke omstandigheden ter plaatse en de hoeveelheid schade die aanwezig is. Langdurige zekerheid is voor al deze technieken in de praktijk ruimschoots bewezen.

U-profielen

Bij deze methode verwijderen wij de aangetaste wapening en het omliggende beton volledig en plaatsen wij vervolgens nieuwe wapening en gegalvaniseerde U-profielen waarmee nieuwe, gewapend betonnen balken worden gemaakt. Na deze ingreep is het draagvermogen weer minimaal gelijk aan dat van een nieuwe vloer.

Opspanliggers

Deze methode is mogelijk als er niet teveel leidingen onder de vloer liggen. Wij brengen dan onder ieder beschadigd vloerelement een stalen draagconstructie aan. De roestende, niet functionerende betonwapening kan gewoon blijven zitten en heeft geen functie meer. De levensduur is ook bij deze oplossing gelijk aan die van een nieuwbouwvloer.

BIM-naspansysteem

Deze methode is door de Rendon Onderhoudsgroep geheel in eigen huis ontwikkeld. Het BIM-naspansysteem is bij uitstek geschikt voor grotere gebouwen en geschakelde woningen waar vloerelementen vaak als een keten in elkaars verlengde liggen. Een voorgespannen staalkabel in een dichte kunststof omhulling vangt de belasting van de vloer op met behulp van speciale drukblokken.

Rendon herstel begane grondvloeren

Mocht uw interesse zijn gewekt, aarzel dan niet om meer informatie aan te vragen via het contactformulier op deze site.