Rendon - Onderhoudsgroep

Skip to navigation

Kathodische bescherming

Corrosie van de betonwapening is lange tijd onzichtbaar. Pas wanneer betonschade ontstaat, wordt corrosie ontdekt. Vaak is daarom het repareren van zichtbare betonschade geen duurzame maatregel. Extra beschermende maatregelen om actieve corrosie te bestrijden zijn dan noodzakelijk. Wanneer traditionele maatregelen zoals waterwerende coatings niet volstaan, is kathodische bescherming een goede oplossing. De ingenieurs en en betonreparateurs van de Rendon Onderhoudsgroep hebben al ruim twintig jaar ervaring met deze hoogwaardige beschermingstechniek. Zij kunnen u op basis van een gedegen vooronderzoek exact vertellen wat in uw situatie het meest geschikte systeem van corrosiebestrijding en kathodische bescherming is.

High-Tech aanpak

Het opsporen van corrosie en het ontwerpen van een kathodisch beschermingssysteem is zeer specialistisch werk. Wij beschikken over diepgaande expertise en over gespecialiseerde meetapparatuur om corrosie op een niet-destructieve manier op te sporen en op basis daarvan een ontwerp voor het meest geschikte KB-systeem te maken.
Het belangrijkste onderdeel daarbij is de anode. Deze bepaalt de duurzaamheid van het gehele systeem. Anodes zijn in vele uitvoeringen beschikbaar: geactiveerd titanium in gaas-, draad- of stripvorm, stroomgeleidende coatingsystemen of opofferingsanoden die meestal van zink zijn gemaakt. Ons eigen databestand met praktijkgegevens is van grote waarde bij het bepalen van de meest geschikte anode voor elk specifiek probleem.

Sensoren en controle

Naast het KB-systeem zelf gebruiken wij ook hoogwaardige sensoren waarmee temperatuur, relatieve vochtigheid en aanwezige corrosieactiviteit nauwkeurig en continu kunnen worden gemeten. Met deze ingebouwde sensoren kan de effectiviteit van het geïnstalleerde KB-systeem worden aangetoond. Daarmee houdt het werk van de Rendon Onderhoudsgroep niet op. Gedurende een met u afgesproken periode voeren wij twee tot vier keer per jaar controles uit op de conditie van uw betonconstructie. Bij grotere installaties gebeurt dit via een online-telefoonverbinding. Deze systematische controles bieden u de garantie dat u maximaal beschermd blijft tegen verdere betonschade.

Rendon kathodische bescherming
Mocht uw interesse zijn gewekt, aarzel dan niet om meer informatie aan te vragen via het contactformulier op deze site.