Rendon - Onderhoudsgroep

Skip to navigation

Relining (binnenriolering)

De oplossing voor verouderde leidingen
Bij veel na-oorlogse woningbouwprojecten is gebruik gemaakt van gietijzer, lood, asbest of koperen binnenrioleringen voor het afvoeren van huishoudelijk afvalwater. Deze binnenrioleringen vertonen na 40-50 jaar ernstige gebreken zoals corrosie, scheurvorming en lekkage als gevolg. Vervanging van deze leidingen is dan vrijwel onvermijdelijk. Dit brengt veel overlast met zich mee omdat schachten waarin de leidingen zijn opgenomen moeten worden opengebroken. Dit leidt tot hoge bijkomende kosten.

De Rendon Onderhoudsgroep heeft een bijzonder alternatief!
Een unieke methode om aangetaste en beschadigde leidingen van binnenuit van een nieuwe binnenbuis te voorzien: ons gepatenteerde Leidingrenovatie Systeem.

Het leidingrenovatie systeem
Het systeem bestaat uit het reinigen met speciale gereedschappen, het nauwkeurig van binnenuit inspecteren van het gereinigde oppervlak en het aanbrengen van een nieuwe 2 tot 4 mm dikke binnenleiding van glasvezel gewapend polyester. Dit materiaal (afkomstig uit de offshore industrie) wordt via een spuittechniek tegen de binnenzijde van de bestaande buis aangebracht. Scheuren en gaten in de leiding worden vooraf behandeld en dichtgezet. Alle nieuw gemaakte leidingen worden opnieuw met de camera geïnspecteerd. Het Leidingrenovatie Systeem maakt gebruik van bestaande openingen in het leidingsysteem, zoals de ontluchting op het dak en de aansluitingen van de WC en afvoerputten. Daardoor wordt het openbreken van vloeren, muren en plafonds voorkomen. Alle werkzaamheden vinden via deze openingen plaats, voortdurend gecontroleerd door video-opnamen. De vooraf en na afloop gemaakte video-opnamen worden op DVD aan de klant aangeboden.

Rendon relining (binnenriolering)
Mocht uw interesse zijn gewekt, aarzel dan niet om meer informatie aan te vragen via het contactformulier op deze site.