Rendon - Onderhoudsgroep

Skip to navigation

nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze gearchiveerde nieuwsberichten.

Geplaatst op 29-08-2017 in Laatste nieuws

Winkelcentrum Boterhoek in Best

Voorbereidingen renovatie winkelcentrum Boterhoek in Best

Onze vakmannen blazen nieuwe leven in het winkelcentrum Boterhoek in Best. Het gedateerde winkelcentrum krijgt nieuwe entrees en een vergrote lichtstraat voor meer natuurlijke lichtinval. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang.

Ontwerp nieuw winkelcentrum Boterhoek in Best

Ontwerp 2017 winkelcentrum Boterhoek in Best.

Geplaatst op 30-07-2017 in Laatste nieuws

Frisse wind door bibliotheek aan het Stadsplein in Capelle aan den IJssel

In het hart van Capelle geven onze vakmannen de grote gemeentebibliotheek een compleet nieuwe inrichting. Van één grote bibliotheekruimte, maakt Rendon drie aparte units. In het najaar komt de bibliotheek terug en neemt twee nieuwe ‘bewoners’ mee: de Rabobank en een fitness ruimte.

Hoge eisen voor veiligheid en geluid
Omdat de nieuwe drie bewoners van het pand nogal verschillen qua dienstverlening, is het belangrijk om goed na te denken over veiligheid en geluidsdichtheid. In samenwerking met BOAG (bureau voor advies en management over huisvesting en gebiedsontwikkeling) is gekozen voor de juiste wanden. Voor de fitnessschool plaatsten onze vakmannen een dubbel geïsoleerde geluidsdichte wand, bij de Rabobank een inbraak werende wand. Op dit moment zijn onze vakmannen druk bezig om een brandinstallatie voor de bibliotheek te plaatsten.

Rendon Onderhoudsgroep renovatie gemeente Capelle a/d IJssel

Geplaatst op 30-07-2017 in Laatste nieuws

Specialistische reparatie parkeergarage Kanaleneiland Utrecht


Onze betonspecialisten repareren handmatig de parkeergarage van winkelcentrum Kanaleneiland in Utrecht. Elke verdieping van de parkeergarage wordt zorgvuldig geïnspecteerd op betonschade. Als (tekenen van) betonrot worden gevonden, wordt elke plek uitgehakt, behandeld en handmatig hersteld. Na de bouwvak start fase 2 van de verbouwing aan de buitenzijde van de parkeergarage.

Rendon Onderhoudsgroep Parkeergarage Reparatie

Geplaatst op 11-07-2017 in Laatste nieuws

Renovatie boven een winkelcentrum

Onze gevelspecialisten en schilders herstellen de gevel in Dieren aan het Callunaplein. De asbesthoudende gevelbekleding wordt vervangen door contrasterende trespa kunststof platen. De betonnen onderdelen worden gereinigd en met betonverf afgewerkt. Ook de beplating in het hekwerk, de balkonschermen en kozijnen van kunststof en hout worden opnieuw geschilderd voor een mooie, frisse uitstraling.

Rendon Onderhoudsgroep Renovatie boven winkelcentrum

Geplaatst op 26-06-2017 in Laatste nieuws

Nieuwe kantoor units aan de Carnegielaan in Den Haag


Onze vakmannen maakten van één grote ruimte aparte units voor opdrachtgever Urban Interest aan de Carnegielaan in Den Haag. Bij de entree is een mooie gietvloer aangebracht en de units kregen mooie grote ramen. De units zijn bewust kaal opgeleverd. Zo krijgt de huurder de vrijheid om zijn werkomgeving naar eigen smaak in te richten.

Xander Gregorowitsch, verhuurder: “Heel erg bedankt voor de goede zorgen en de begeleiding van de verbouwing. Ook de laatste aandachtspunten zijn naar onze tevredenheid opgelost. Wij zijn erg blij met het eindresultaat en de eerste huurders zijn inmiddels druk bezig met verhuizen en inrichten van hun ruimte. Als alle ruimtes op de 2e verdieping verhuurd zijn, starten we met de transformatie van de 4e etage, dus hopelijk snel tot ziens!”

Rendon Onderhoud Carnegielaan Den Haag

Geplaatst op 02-06-2017 in Laatste nieuws

Betonrenovatie in Hendrik Ido Ambacht


Onze betonspecialisten verstevigen de uitkragende dakvloeren van 4 flats in Hendrik Ido Ambacht. Met lamellen van koolstofvezel versterken we de bestaande dakconstructie. Dankzij onze techniek is het niet nodig het hele dak te vervangen. Dat levert de bewoners een flinke besparing op én een heleboel minder overlast voor alle bewoners.

Rendon Onderhoudsgroep betonrenovatie

Geplaatst op 02-06-2017 in Laatste nieuws

Nationale Politie Eenheid Den Haag


Voor de Nationale Politie Eenheid Den Haag plaatsten onze vakmannen een stalen fundering voor de strandpost. Ter bescherming van de naastgelegen vuilwaterput heeft Rendon ook een sterke om-kisting gemaakt. Zo kan de politie op strand Kijkduin deze zomer vertrouwen op een veilige en overzichtelijke werkplek.

Rendon Onderhoudsgroep Politie strandpost Kijkduin

Geplaatst op 21-04-2017 in Laatste nieuws

Flatgebouw in hartje Rotterdam weer 100% veilig dankzij oplettendheid Rendon

Vereniging van Eigenaren (VvE) Van Oldenbarneveltplaats in hartje Rotterdam vroeg Rendon een gedeelte van de gevel en het voegwerk bij het noodtrappenhuis te vervangen. Tijdens de werkzaamheden vermoeden onze vakmannen een onveilige verankering van binnenmuur aan buitenmuur. Ons advies is een onderzoek naar de hoeveelheid en kwaliteit van de spouwankers.

 Binnenmuur onveilig verankerd aan buitenmuur
Edwin Duwel, projectmanager Rendon: “Op de 10de, 6de, 3de en 1ste woonlaag verwijderden we plaatselijk het metselwerk zodat we de spouw en spouwankers konden onderzoeken. Onze vermoedens worden door het onderzoek bevestigd. De binnenmuur is onvoldoende veilig verankerd aan de buitenmuur.”

Instabiele schade
“Het onderzoek toont een tweede instabiele schade die zich steeds verder ontwikkelt als we daar niets aan doen. Aan de kant van de winkelstraat ontdekken we vorst in de muur. Ons advies is om deze gevel volledig te vervangen.”

Eén steiger voor alle werkzaamheden
Omdat Rendon alle disciplines in huis heeft, heeft VvE Van Oldenbarneveltplaats maar één keer de kosten van een systeemsteiger. Zowel voor de originele opdracht, als voor het onderzoek en de werkzaamheden die daar uitvloeien, gebruikt Rendon dezelfde steiger.

Werkzaamheden sluiten naadloos op elkaar aan
Een ander voordeel is dat er geen kennis en informatie verloren gaat. Alle werkzaamheden sluiten naadloos op elkaar aan en de vakmannen van Rendon kunnen onderling snel schakelen. Zo maken we samen dit flatgebouw in hartje Rotterdam weer veilig voor de bewoners en de omgeving.

Samantha Boomaars, beheerder VvE Oldenbarneveltplaats
JVM beheert de VvE Oldenbarneveltplaats. Samantha Boomaars is senior accountmanager bij JVM
“Het onderzoek van Rendon liet duidelijk zien dat er bij de bouw te weinig spouwankers per m2 waren geplaatst. Een zorgelijke ontdekking die we natuurlijk zo snel mogelijk wilden oplossen. Gelukkig dacht Rendon actief mee over passende alternatieven qua budget en veiligheid. Opnieuw plaatsen van spouwankers voor zo’n groot gebouw is namelijk erg arbeidsintensief. Over die bereidwilligheid zijn wij heel erg te spreken.”

Gevel renovatie Rendon Onderhoudsgroep

Geplaatst op 21-03-2017 in Laatste nieuws

Betonreparatie met de R-Brace


Buiten avondeten in de zon of de was ophangen op je balkon. Voor bewoners van het flatgebouw aan het Banckertplein in Hendrik-Ido-Ambacht zit dat er niet in. De betonspecialisten van Rendon brengen daar verandering in!

Hendrik-Ido-Ambacht Banckertplein R-Brace Rendon

De wapening in het beton van de balkons en galerijvloer is onveilig. Met de R-Brace verstevigt Rendon de bestaande wapening van de balkons en galerijvloer en brengen we de veiligheid snel weer naar 100 procent.

Dankzij deze betontechniek is het niet nodig de hele betonvloer te vervangen. De R-Brace versterkt de bestaande betonvloer. Dat levert u een flinke besparing op én een heleboel minder overlast voor alle bewoners.

Door de galerijvloeren direct te stempelen kunnen de bewoners gebruik blijven maken van de galerijvloeren.

Betonspecialist R-Brace Hendrik-Ido-Ambacht Banckertplein

R-Brace van Rendon Besparing Betonreparatie

Hendrik-Ido-Ambacht Banckertplein R-Brace Rendon

Ga naar de algemene informatie van de R-Brace

Geplaatst op 17-03-2017 in Laatste nieuws

Directiewisseling Rendon Onderhoudsgroep

Graag informeren wij u over de ontwikkeling binnen de directie van de Rendon Onderhoudsgroep. Na ruim 4 jaar inzet en passie neemt algemeen directeur William Begthel afscheid. Hij gaat zich richten op zijn organisatieadviesbureau. Met ingang van 1 maart 2017 heeft Bart Kruyning zijn taken en verantwoordelijkheden als algemeen directeur overgenomen. 

Mooie tijd
Het is een mooie tijd voor Rendon Onderhoudsgroep waarbij we in staat zijn om voor u als klant nog beter in te spelen op de individuele behoefte van huurders en gebruikers. Renovatie en herbestemming van leegstaand vastgoed, verduurzaming bestaande bouw, klantgedreven werken, resultaatgericht samenwerken, verscherpte wetgeving op energieverbruik en huisvesting voor nieuwe doelgroepen. Nieuwe ontwikkelingen in een veranderende markt waar Rendon klaar voor is.

Groei
De Rendon Onderhoudsgroep heeft de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Service, mutatie- en planmatig onderhoud geven ons elke dag plezier. Daarnaast groeien onze activiteiten in renovatie- en verduurzamingsprojecten. Nu de markt aantrekt, ontstaan er nieuwe kansen om deze groei door te zetten. Dat moment sluit goed aan op de wisseling in de directie.

Flexibele koers
Bart is goed bekend met onderhoud en renovatie van de bebouwde omgeving. Voorheen heeft hij de functies van directeur Bouwborg en commercieel directeur Ballast Nedam bekleed. Bart is in onze ogen de juiste man om de ontwikkeling van de Rendon Onderhoudsgroep in de toekomst verder door te zetten en tegelijk flexibel in te spelen op nieuwe vragen over beheer, service, onderhoud en verduurzaming van woningen en gebouwen voor onze klanten.

 

Bart: “Het is belangrijk dat personen en organisaties zich vernieuwen. Je geeft zo ruimte aan ontwikkeling. Samen met onze vakmensen op locatie en kantoor, technisch directeur Peter Nuiten en controller René de Swart, pak ik met veel plezier deze uitdaging op.”

Geplaatst op 17-01-2017 in Laatste nieuws

Badkamers, keukens en toiletten van ruim 50 woningen vernieuwd in Delft

Woningcorporatie Vidomes vroeg Rendon om de badkamers, keukens en toiletten van ruim 50 woningen aan de Pijperring te Delft te vernieuwen. Mevrouw van Ipenburg woont aan de Pijperring:

“Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe badkamer en toilet. De tegellegger heeft in mijn badkamer antisliptegels gelegd. Je ziet iets sneller vuil op de tegels, maar ze zijn zoveel veiliger. En een keer extra dweilen vind ik helemaal niet erg, knipoogt mevrouw van Ipenburg.”

Van de renovatie heb ik weinig last gehad. Voor de was en het douchen kon ik bij verschillende buren terecht, super lief van hen. De slopers, kitters en loodgieters waren heel vriendelijk. Ik dronk zo nu en dan gezellig een kopje koffie met ze. Ook was ik heel blij met uitvoerder Hans. Het gaf mij rust als ik hem zag lopen. Ik kon namelijk altijd met mijn vragen bij hem terecht. Ik zal de jongens missen.”

 

Geplaatst op 23-12-2016 in Laatste nieuws

Rendon Onderhoudsgroep wenst u een warme kerst en een stralend nieuwjaar

Rendon Onderhoudsgroep deelt de droom van miljoenen mensen: een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wat zou het mooi zijn als deze droom uitkomt. Wist u dat wij daaraan bijdragen als Zakenvriend van KWF Kankerbestrijding? Met die steun zetten wetenschappers weer een stap richting nog meer kennis, nieuwe successen en beter behandelingen. Richting die ene dag waarop we kanker verslaan.

Graag willen wij de waarde van de kerstgeschenken die wij ieder jaar aan onze relaties geven, dit jaar schenken aan KWF. We geven een gevoel van steun aan kankerpatiënten in de directe omgeving en inspireren medewerkers, klanten en relaties om ook mee te helpen kanker terug te dringen.

Rendon Onderhoudsgroep wenst u een warme kerst en een stralend nieuwjaar.

Geplaatst op 15-12-2016 in Laatste nieuws

Onze bereikbaarheid tijdens de feestdagen

Nog even en dan staan de feestdagen weer voor de deur. Dagen om lekker te genieten samen met familie en vrienden. Ook onze medewerkers zullen deze dagen gaan genieten. Toch blijven bijna al onze vestigingen op werkdagen bereikbaar voor u en uw klanten zoals u van ons gewend bent. Onze vestigingen in Rotterdam en Voorburg blijven gewoon geopend.

Geplaatst op 13-12-2016 in Laatste nieuws

Kantoorpand Wolga 5 is in een geheel modern jasje gestoken

In opdracht van Urban Interest, hebben we de 1e verdieping van het kantoorpand Wolga 5 te Leidschendam flink mogen moderniseren.

Zo hebben we onder andere alle toiletruimtes vernieuwd en voorzien van modern sanitair. Voor de sportievelingen is er ook de mogelijkheid om te douchen, deze douches zijn geheel betegeld en afgemonteerd.
Daarnaast is er een nieuwe kantoorindeling gemaakt. De kantoren worden veelal gescheiden door middel van glaswanden, wat zorgt voor voldoende licht in de kantoren.

Alle bestaande vloerbedekking in het gebouw is verwijderd. Na het benodigde onderhoud aan de ondergrond, zijn de vloeren voorzien van PVC laminaatvloer, de kantoorruimtes zijn voorzien van projecttapijt.
Als kers op de taart is er in de gezamenlijke lunchruimte een ruime nieuwe keuken geplaatst waar mogelijk geborreld kan worden.
Al met al is het kantoorpand in een geheel nieuw modern jasje gestoken.

Geplaatst op 08-12-2016 in Laatste nieuws

Woonstad is gestart met de Sprintweek

Woonstad is continu op zoek naar het verbeteren van processen ter optimalisatie en het verbeteren van de klanttevredenheid. In dit kader is Woonstad vorige week gestart met de Sprintweek. Woonstad en Rendon zijn een week begeleid door een extern bureau, TWST, gezamenlijk met medewerkers, aannemers/leveranciers en natuurlijk de bewoners. Hierbij zijn een aantal sessies georganiseerd waarin alle partijen over bepaalde processen in het onderhoud hun mening konden delen, hier kritische vragen over konden stellen om zo te komen tot verbeterideeën.

Uitgangspunt van de niet voor niets genoemde Sprintweek, zijn om de verbeterpunten gelijk aan te pakken en hier direct mee aan de slag te gaan. Dat dit een week vol leuke, leerzame en vooral een week met goede verbeterafspraken is geworden, kunnen wij zeker stellen.TWST heeft Woonstad en ons geholpen om scherp met elkaar de resultaten vast te stellen die we wilden behalen. Wij zijn dan ook blij dat wij hier onze bijdrage aan hebben kunnen en mogen leveren.

Tijdens deze sessies werden de besproken verbeterplannen niet alleen beschreven, vastgelegd en uiteindelijk een overeenkomst getekend, maar werden deze ook op een kunstzinnige wijze vastgelegd. Waarvan getuige door bijgaande foto's. Dit is een selectie/compilatie van een aantal van deze gemaakte werken. De eerste kleine foto geeft het moment weer dat wij voor een inspectie voor de deur staan van een bewoner, maar dat de bewoner iemand van Woonstad verwacht. De tweede foto laat zien dat Rendon toezegging heeft gekregen om zelf vijf keer op jaarbasis te beslissen of de keuken, badkamer of toilet gerenoveerd mag worden. De laatste foto geeft een discussie weer of een keuken wel of niet hersteld kon/moest worden. Chapeau voor de kunstenaar!

 

 

Geplaatst op 23-11-2016 in Laatste nieuws

Rendon maakt elf gezinnen blij met nieuwe woning

Rendon Onderhoudsgroep heeft deze week elf gezinnen blij mogen maken.
Zij hebben maandag 21 november en dinsdag 22 november de sleutel onvtangen van hun nieuwe woning.

De afgelopen vier maanden hebben onze medewerkers keihard gewerkt om het voormalig Aloysius college in Den Haag om te toveren tot elf zelfstandige wooneenheden met een eigen entree.
De woningen zijn bedoeld voor statushouders. Dat zijn vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning die in Nederland mogen blijven.

Het resultaat van de woningen mag er wezen. Wij wensen alle gezinnen veel woonplezier. 

Wij verwachten in de toekomst meer van dit soort projecten te realiseren.

 

Geplaatst op 11-10-2016 in Laatste nieuws

Rendon Onderhoudsgroep introduceert de R-Brace

De R-Brace van Rendon is de slimste oplossing voor het versterken van uitkragende galerijvloeren en balkons.

Er zijn inmiddels verschillende oplossingen op de markt waarmee de constructieve veiligheid weer wordt hersteld. Vrijwel altijd zijn deze oplossingen gebaseerd op het volledig overnemen of verzorgen van het draagvermogen van één hele galerij- of balkonplaat. De bestaande wapening wordt niet meer meegerekend terwijl die al decennia lang goed heeft gefunctioneerd. De R-Brace van Rendon is juist ontwikkeld om de bestaande wapening een handje te helpen en de veiligheid terug te brengen op het niveau dat het Bouwbesluit van u eist.

Veruit de goedkoopste
Bij veel projecten is al gebleken dat de R-Brace van Rendon véél goedkoper is dan andere oplossingen. Verschillende adviesbureaus hebben zich achter deze methode geschaard vanwege de intelligente aanpak die Rendon daarbij hanteert.

  

Bij veel woongebouwen uit de jaren 50, 60 en 70 zijn zogenaamde uitkragende galerijvloeren en balkons toegepast. In de afgelopen jaren hebben er verschillende incidenten plaatsgevonden met dit type vloer. Hiervan is het instorten van de galerijvloeren van de Antillenflat in Leeuwarden de bekendste.

Uit onderzoek is gebleken dat er structurele problemen in dit type vloeren zitten, waardoor er een aanzienlijke kans is dat deze onvoldoende veilig zijn. Daarom heeft de overheid besloten dat al deze gebouwen onderzocht moeten worden voor 1 juli 2017. De Rendon Onderhoudsgroep kan dit onderzoek voor u uitvoeren. Maar misschien heeft u dit al laten doen en bent u met een negatieve uitslag geconfronteerd.

U wilt zo snel mogelijk naar een veilige situatie zonder een ingrijpende en dure renovatie
Rendon heeft al meer dan 100 wooncomplexen met uitkragende vloeren voor klanten onderzocht. We hebben al deze gegevens geanalyseerd en wat blijkt? Het gaat bijna altijd om delen van de vloeren en niet om het totale vloeroppervlak.. Dit vraagt om een slimme oplossing die doelgericht alleen de onveilige delen aanpakt!

Met de R-Brace bespaart u tot 50% op de renovatiekosten voor uw uitkragende galerijvloer en balkons! 

   

Hoe werkt de R-Brace?
Conform de door onze constructeur uitgewerkte ontwerpberekening worden smalle sleuven (36 mm) in de vloer gezaagd met een lengte van circa 60 cm vanaf de gevel. In het boorgat/sleuf wordt een speciaal gevormde R-Brace staaf aangebracht met een beproefd ankermortel dat in staat is om de benodigde krachten vanuit het beton op de wapening over te brengen. Zie de schets voor een visuele uitleg.

De R-Brace is een actief systeem. Zodra de vloer wordt belast, gaat het meteen meewerken met de bestaande wapening om zeker te stellen dat de vloer nooit bezwijkt. Dat is een groot voordeel ten opzichte van systemen die pas actief worden als eerst de bestaande wapening bezwijkt. Deze vangen de bezweken vloer wel op. Maar daarna zullen alsnog herstelwerkzaamheden moeten plaatsvinden.

   

Download hier de brochure over R-Brace (pdf) 

Meer informatie?
Indien u vragen heeft over onze aanpak of u wilt liever direct een afspraak maken, dan kunt u contact opnemen met Peter Nuiten.

 

Peter Nuiten
Technisch Directeur
Tel: 0183 563 111
E-mail: peter.nuiten@rendon-advies.nl

 

Geplaatst op 22-09-2016 in Laatste nieuws

Vleugel van school omgetoverd tot woningen voor statushouders

De Rendon Onderhoudsgroep werkt op dit moment aan een bijzonder project. De vleugel van het schoolgebouw (voormalig het Aloysius college) aan de Oostduinlaan 50 in Den Haag, wordt namelijk verbouwd tot 11 zelfstandige wooneenheden met een eigen entree. De opdracht tot deze transformatie heeft de Rendon Onderhoudsgroep gewonnen op het plan van aanpak i.c.m. de prijsvorming. De woningen zijn bedoeld voor statushouders. Dat zijn vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning die in Nederland mogen blijven. Rendon Onderhoudsgroep hoopt deze mensen een mooie woning te kunnen bieden.

Wij verwachten in de toekomst meer van dit soort projecten te realiseren.

Geplaatst op 30-08-2016 in Laatste nieuws

Even voorstellen: nieuwe collega Bart Kruyning

Graag stellen wij u voor aan u onze nieuwe collega: Bart Kruyning. Per 1 september zal hij toetreden tot de directie van de Rendon Onderhoudsgroep. Met meer dan 30 jaar ervaring in het vak, versterkt Bart de Rendon Onderhoudsgroep met veel kennis en kunde. Hij heeft daarbij een sterke visie over conceptueel renoveren en het betrekken van bewoners en gebruikers in onderhouds- en renovatieprojecten. De drive die Bart heeft om woningen en gebouwen in Nederland duurzamer te maken sluit naadloos aan bij de visie van de Rendon Onderhoudsgroep. We kijken dan ook met enthousiasme uit naar onze samenwerking met Bart.

Geplaatst op 18-08-2016 in Laatste nieuws

Rendon Onderhoudsgroep haalt nieuwe opdracht binnen!

Bij het Provinciehuis van Noord-Brabant in 's-Hertogenbosch zijn wij de uitdaging aangegaan om de glazen bouwstenen en stalen buitenplafonds van de toren te renoveren. Voor ons de kunst, om dit met minimale overlast voor de werknemers uit te voeren. Het gebouw dient namelijk 100% te blijven functioneren als werkgebouw voor ons politiek centrum van de provincie Noord-Brabant.

Geplaatst op 25-07-2016 in Laatste nieuws

Alle medewerkers van de Rendon Onderhoudsgroep wensen u een fijne vakantie!

Alle medewerkers van de Rendon Onderhoudsgroep wensen u een fijne vakantie en wij hopen u snel weer te zien, tijdens of ná de bouwvak.

Geplaatst op 20-07-2016 in Laatste nieuws

Nieuwe Rondom Rendon

Bent u nieuwsgierig naar onze nieuwe Rondom Rendon?
Hieronder kunt u deze lezen. 

Veel leesplezier! 

Geplaatst op 13-07-2016 in Laatste nieuws

Nieuwe en jonge bedrijfsbussen voor Rendon

Een deel van onze nieuwe en jonge bedrijfsbussen met betimmering, logo en belettering staan sinds vanmiddag te stralen voor de deur van Rendon Voorburg. We kunnen de komende jaren weer comfortabel en met veel plezier de weg op!

Geplaatst op 30-06-2016 in Laatste nieuws

Een smakelijke verrassing voor de Rendon Onderhoudsgroep

Twee keer op rij vallen wij met onze neus in de boter (slagroom). Vorige week kregen wij een taart van een uitermate tevreden bewoner uit Vlaardingen naar aanleiding van een toiletrenovatie bij deze bewoner. Vandaag hebben wij weer een smakelijke verrassing mogen ontvangen. Vorige week zijn er door de regen heel veel extra storingen bij Woonstad binnengekomen. Woonstad had ons en andere ketenpartners gevraagd extra capaciteit ter beschikking te stellen en het Klantcontactcentrum laten beslissen wie hier het beste in geslaagd was. Dat zijn wij geworden. Smullen maar!

Geplaatst op 01-06-2016 in Laatste nieuws

Beelden van kloveniers terug op monumentale gevel NH Collection Amsterdam Doelen Hotel

Vorige week zijn de twee beelden van de kloveniers teruggeplaatst aan de gevel van het NH Collection Amsterdam Doelen Hotel. Dit als sluitstuk van de ingrijpende restauratie/renovatie van dit monumentale pand aan de Binnen Amstel. De beelden stellen twee kloveniers voor die in 1883 zijn gebeeldhouwd van Savonièresteen door H.A. Texeira de Mattos, die destijds meerdere gevelornamenten van dit karakteristieke hotel heeft gemaakt. 

De gevel van het NH Collection Amsterdam Doelen Hotel is afgelopen jaar door de Rendon Onderhoudsgroep fors onder handen genomen. Dit was nodig omdat zowel vele natuurstenen bouwdelen, alsook het pleisterwerk, metselwerk, zinkwerk en de balkonconstructies ernstig waren verouderd en aangetast. Bij de restauratie van de gevel bleken de beide beelden zodanig ernstig in verval te zijn geraakt, dat een ingrijpende operatie daarvoor noodzakelijk bleek.

Benieuwd hoe de twee menshoge beelden zijn teruggeplaatst aan de gevel? Bekijk onderstaand filmpje.

Geplaatst op 26-05-2016 in Laatste nieuws

TBV Wonen Tilburg geeft de Rendon Onderhoudsgroep opdracht haar complexen te onderzoeken

In het kader van de onderzoeksplicht m.b.t. de constructieve veiligheid van uitkragende galerijvloeren, heeft TBV Wonen in Tilburg aan de Rendon Onderhoudsgroep opdracht gegeven haar complexen te onderzoeken.

Geplaatst op 03-05-2016 in Laatste nieuws

Verhuisbericht

Vanaf heden is onze vestiging Rendon Haarlem BV verhuisd naar een nieuwe locatie: J.W. Lucasweg 4, 2031 BE Haarlem. We zijn ontzettend blij met de van alle gemakken voorziene nieuwe werklocatie.

Geplaatst op 02-05-2016 in Laatste nieuws

Back-to-safe aanpak goed aangeslagen

De Back-to-safe aanpak is goed aangeslagen. Rendon Advies is dagelijks bezig met het doen van technisch onderzoek naar de constructieve veiligheid van uitkragende galerij- en/of balkonvloeren. Onderstaand een foto-impressie van een aantal werken.

Geplaatst op 13-04-2016 in Laatste nieuws

Rendon Onderhoudsgroep is lid geworden van Vexpan

Rendon Onderhoudsgroep is lid geworden van Vexpan, het platform voor parkeren in Nederland. Wij willen een bijdrage leveren aan het duurzaam en rendabel kunnen exploiteren van vastgoed. Het delen van kennis met elkaar is hiervoor een belangrijke voorwaarde. Vexpan biedt ons voor kennisdeling een uitstekend platform.

Geplaatst op 30-03-2016 in Laatste nieuws

Rendon Onderhoudsgroep brengt de dag dat we kanker verslaan dichterbij

Kanker raakt ons allemaal. Een op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven kanker, per jaar ruim 100 duizend mensen. Jaarlijks sterven er zo'n 43 duizend mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één.

Samen komen we steeds dichterbij
Rendon Onderhoudsgroep deelt de droom van miljoenen mensen: een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wat zou het mooi zijn als deze droom uitkomt. Rendon Onderhoudsgroep draagt daaraan bij als Zakenvriend van KWF Kankerbestrijding. Met die steun zetten wetenschappers weer een stap richting nog meer kennis, nieuwe successen en betere behandelingen. Richting die ene dag waarop we kanker verslaan.

Zakenvriend van KWF Kankerbestrijding
Als Zakenvriend helpt Rendon Onderhoudsgroep kanker terug te dringen door te investeren in topwetenschappers op het gebied van kanker. We geven een gevoel van steun aan kankerpatiënten in de directe omgeving en inspireren medewerkers, klanten en relaties om ook mee te helpen kanker terug te dringen. 

Meer informatie
Wilt u meer weten over het Zakenvriendschap of onderzoek naar kanker? Kijkt u dan op de website van KWF Kankerbestrijding: www.kwf.nl/zakenvriend

 

 

Geplaatst op 14-03-2016 in Laatste nieuws

Rendon introduceert 'Back-to-safe'

De Rendon Onderhoudsgroep heeft de aanpak 'Back-to-safe'ontwikkeld om bij VvE's en professionele gebouweigenaren waar nodig zowel veiligheid als vertrouwen te herstellen.

Klik op onderstaande afbeelding voor een vergroting. 

Geplaatst op 11-02-2016 in Laatste nieuws

Bedrijfsbrochure Rendon Onderhoudsgroep nu online!

Vanaf vandaag is de bedrijfsbrochure van Rendon Onderhoudsgroep ook online in te zien.

U kunt de brochure bekijken door te klikken op onderstaande link. De brochure opent in een nieuw scherm.

Bedrijfsbrochure Rendon Onderhoudsgroep

Geplaatst op 23-11-2015 in Laatste nieuws

Rendon op Google Streetview

Ons werk in Rijswijk staat op Google Streetview!

Wat leuk! Ons werk aan de Steenvoordelaan in Rijswijk is vastgelegd met de camera's van Google Streetview. Afgelopen zomer hebben we hier de balkonhekken vervangen en het beton hersteld en geschilderd.

Google Streetview is een dienst van Google die de internetgebruiker de mogelijkheid biedt om 360°-panarama-foto's te bekijken van straten op straatniveau. De dienst is een aanvulling op Google Maps en Google Earth en werd gelanceerd op 25 mei 2007.

Bekijk hier het filmpje. De kleuren van Rendon komen hier mooi naar buiten!

Geplaatst op 11-03-2015 in Laatste nieuws

iMtrots is door Mitros geselecteerd als één van de drie winnende consortia

iMtrots is door Mitros geselecteerd als één van de drie winnende consortia om de “Flat met toekomst” te ontwikkelen.

iMtrots is een samenwerkingsverband bestaande uit de Rendon Onderhoudsgroep, Mampaey Installatiebedrijven, Ibelings van Tilburg architecten, Utilitas Advies & Ontwerp en de K&A Gevelgroep. Samen hebben zij een vernieuwend woonproduct ontwikkeld dat aansluit op de behoefte van vandaag en flexibel meegroeit met de bewoner van de toekomst.

Mitros heeft de ambitie om haar InterVam flats te transformeren naar de flats van de toekomst. Uitgangspunten daarbij zijn Nul-op-de-meter, scherp investeringsbudget (€ 65.000 per VHE) en een verlenging van de exploitatie periode met 40 jaar.

Geplaatst op 03-09-2014 in Laatste nieuws

PETER NUITEN, VOORZITTER VBR: WE MOETEN TOE NAAR NIEUWE VORMEN VAN SAMENWERKEN

Onlangs volgde Ir. P.C. (Peter) Nuiten Ing. Bart van der Woerd op als voorzitter van de VBR. We vroegen hem naar zijn beweegredenen en zijn visie op betonreparatie- en onderhoud.

Om maar met de deur in huis te vallen: wie is Peter Nuiten?
Na mijn studie in Delft ben ik in 1982 bij DHV in Amersfoort begonnen als onderzoeker/adviseur. Ik kwam al snel in aanraking met tal van problemen met betonconstructies die te lijden hadden van wat toen "betonrot" werd genoemd en heb de oprichting van de VBR van dichtbij meegemaakt. We waren betrokken bij diverse onderzoeken van de Stichting CUR naar de aantastingsmechanismen van gewapend beton, bij de totstandkoming van diverse CUR-aanbevelingen en ook bij de BRL 3201. Dit trok destijds de aandacht van BIM, nu Rendon, het betonreparatiebedrijf uit Arkel, dat een kwaliteitsmanager zocht.

Een oude rot in het vak?
Jij zegt het.  Naast mijn rol als technisch directeur van Rendon  ben ik al vele jaren docent en lid van de examencommissie bij de opleiding Betononderhoudskundige van de Betonvereniging. Maar daarnaast vind ik het ook belangrijk om kennis over te dragen. Namens de VBR ben ik al vele jaren vertegenwoordiger in het College van Deskundigen betonreparatie en heb ik al aardig wat optredens verzorgd tijdens tal van symposia en studiedagen.

Hoe kijk jij aan tegen de markt van betonreparatie?
Ik merk dat de markt een enorme verandering doormaakt. Ook op het gebied van betonschade gaat het al lang niet meer om het vinden van de oorzaak en het opstellen van de technisch beste hersteloplossing. Steeds meer wordt door opdrachtgevers gevraagd om een efficiënte en doelmatige strategie uit te zetten waarbij gebruikers van betonconstructies willen dat deze veilig en functioneel blijven.

Opdrachtgevers zijn zelden nog in staat of bereid om grote bedragen uit te geven voor het perfect herstellen van aangetaste of beschadigde constructies. Het wordt dan belangrijk om met kennis van zaken verantwoorde strategieën te kiezen die aan de gestelde strategische en functionele eisen voldoen en passen binnen de budgettaire mogelijkheden van de opdrachtgever.

De klassieke rolverdelingen zullen opgaan in nieuwe vormen van samenwerken waarbij ieder vanuit zijn eigen specifieke kennis en ervaring zal moeten bijdragen aan oplossingen die samen worden bedacht en uitgevoerd.

Wat is volgens jou de meerwaarde van de VBR?
Binnen een vereniging kun je beter dan vanuit individuele bedrijven het branchebelang voorop stellen. Met name het zorgen voor goede opleidingen, het uitdragen van kennis en ervaring, het leveren van bijdragen aan regelgeving die de kwaliteit van ons werk borgt et cetera. Dat heeft de VBR de afgelopen 30 jaar al uitgebreid bewezen. Bedrijven die lid zijn van de VBR doen dat omdat ze die gemeenschappelijke, maatschappelijke doelstelling onderschrijven.

Voor opdrachtgevers wordt vertrouwen in de bedrijven waarmee ze werken steeds belangrijker. Zij moeten de branche blijven prikkelen tot het verbeteren van de kwaliteit en zouden daar de actieve bedrijven (lees: de VBR-leden) ook voor moeten belonen. Je kunt dat zien als een vorm van resultaatgericht samenwerken.

Hoe zie jij de toekomst voor de VBR?
Voor de VBR is zeker een goede toekomst weggelegd. De VBR is een branchevereniging waar bedrijven graag lid van worden. De huidige 16 leden zien de meerwaarde van de VBR. Ik vind dat we snel moeten uitgroeien tot de vereniging van tenminste de 20 beste bedrijven op dit gebied. Voor opdrachtgevers moet het daardoor vanzelfsprekend worden om met VBR-bedrijven te werken.

(bron www.vbr.nl)

Geplaatst op 12-03-2013 in Laatste nieuws

Tijdelijk lage BTW arbeidskosten


Eén van de uitwerkingen van het recent gesloten Woonakkoord is dat van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 het verlaagde btw-tarief van 6% van toepassing is op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden die in en aan een woning ouder dan twee jaar worden verricht. Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op arbeidskosten.

​Aanvulling op permanente lagen btw
De tijdelijke regeling verandert niets aan de al bestaande permanente regeling van het lage btw-tarief die al geldt voor schilder- en onderhoudswerkzaamheden aan woningen van twee jaar en ouder. Een belangrijk verschil met de tijdelijke lage btw-maatregel voor renovatie- en herstelwerkzaamheden is, dat de materiaalkosten bij de permanente regeling - afgezien van arbeid - ook onder het lage btw-tarief vallen.

De zes belangrijkste punten voor u op een rijtje:

  • Het tijdelijk verlaagde btw-tarief van 6% op de arbeidskosten van renovatie- en herstelwerkzaamheden is van toepassing als het werk is afgerond na 1 maart 2013 en vóór 1 maart 2014. Dus bent u al begonnen aan een opdracht en sluit u de opdracht af op of na 1 maart 2013 en vóór 1 maart 2014, dan mag u het lage tarief van 6% toepassen. Begint u aan een opdracht tussen 1 maart 2013 en 1 maart 2014, maar sluit u de opdracht na 1 maart 2014 af: dan geldt weer het hoge tarief van 21%.
  • Het tijdelijk verlaagde tarief btw-tarief van 6% op arbeid is alleen van toepassing bij woningen ouder dan twee jaar. U bent als werkgever niet verplicht om een Ouderdomsverklaring te laten ondertekenen. U blijft wel verantwoordelijk voor het toepassen van het juiste tarief!
  • Het tijdelijk verlaagde btw-tarief van 6% is alleen van toepassing ​op de arbeidskosten​ bij alle renovatie- en herstelwerkzaamheden die gedaan worden aan woningen van twee jaar en ouder. Onder woningen vallen ook woonboten en woonwagen, mits deze worden bewoond en op één plek worden gebruikt.
  • Voor materiaalkosten bij renovatie- en herstelwerkzaamheden aan woningen ouder dan twee jaar berekent u 21% btw.
  • Het tijdelijk verlaagde tarief geldt ook voor de arbeidskosten van het aanbrengen en vernieuwen van (dubbel glas) en voor op maat gemaakte onderdelen van de woning (deuren, kozijnen of dakkapellen).
  • het tijdelijk verlaagde btw-tarief is zowel in de relatie hoofdaannemer-opdrachtgever (consument, maar ook VvE en woningcorporatie), als in de relatie hoofdaannemer-onderaannemer van toepassing.

Geplaatst op 22-06-2012 in Laatste nieuws

Meer onveilige galerijvloeren dan gedacht


Meer onveilige galerijvloeren dan gedacht.
Nadat vorig jaar in Leeuwarden een galerijvloer is bezweken, hebben een aantal grote gemeenten de eigenaren van flats met uitkragende galerijvloeren geadviseerd om hun constructie preventief te laten onderzoeken. Terecht, zo blijkt uit de vele onderzoeken die inmiddels door Rendon Advies zijn uitgevoerd. Er zit in de berekeningswijze van deze vloeren immers een aanname die in de praktijk vrijwel nooit klopt, zo vertelt Peter Nuiten, directeur van Rendon Advies.

In bestekken en op tekeningen staat immers een minimale betondekking voorgeschreven en constructeurs gebruikten deze maat vrijwel altijd als uitgangspunt in hun berekeningen. Bij uitkragende vloeren ligt de hoofdwapening bovenin en in de praktijk blijkt deze veelal aanzienlijk lager in het beton te liggen. Prima voor de betondekking, maar vervelend voor het opneembaar moment dat hierdoor - zeker bij relatief dunne vloeren – in negatieve zin wordt beïnvloed.

Het blijkt verder dat in veel gevallen al bij de bouw of later bij onderhoud een afwerkvloer is aangebracht waarvan het eigen gewicht niet in de constructieberekening is meegenomen. Met name in de jaren ’60 werden controleberekeningen vaak nog met de hand uitgevoerd en werd van een te sterk vereenvoudigd rekenmodel gebruik gemaakt.

Een derde factor die de constructieve veiligheid van dit type vloeren bedreigt is een te hoog chloridengehalte in het beton. Chloriden kunnen afkomstig zijn van zout dat door bewoners in de winter wordt gebruikt om overlast door sneeuw of ijs tegen te gaan. Als strooizout is gebruikt bij constructies waarvan de veiligheid rekentechnisch eigenlijk al te laag is, kan – net als in Leeuwarden – een kritische situatie ontstaan en kan de constructie of een deel ervan, zonder duidelijke waarschuwing vooraf, bezwijken als gevolg van door chloriden veroorzaakte putcorrosie van de wapening.

Het verdient dus meer dan een sterke aanbeveling om dergelijke constructies preventief door specialisten te laten onderzoeken. Door Rendon Advies is hiervoor een effectieve onderzoeksaanpak ontwikkeld die inmiddels bij tientallen complexen is uitgevoerd. Voor vragen over deze onderzoeksaanpak of over de kans dat u een dergelijk risicocomplex bezit, kunt u zich wenden tot één van de adviseurs van Rendon Advies (T: 0183-569150 E: info@rendon-advies.nl).