Rendon - Onderhoudsgroep

Skip to navigation

R-Brace

De R-Brace van Rendon is de slimste oplossing voor het versterken van uitkragende galerijvloeren en balkons.

Er zijn inmiddels verschillende oplossingen op de markt waarmee de constructieve veiligheid weer wordt hersteld. Vrijwel altijd zijn deze oplossingen gebaseerd op het volledig overnemen of verzorgen van het draagvermogen van één hele galerij- of balkonplaat. De bestaande wapening wordt niet meer meegerekend terwijl die al decennia lang goed heeft gefunctioneerd. De R-Brace van Rendon is juist ontwikkeld om de bestaande wapening een handje te helpen en de veiligheid terug te brengen op het niveau dat het Bouwbesluit van u eist.

Veruit de goedkoopste
Bij veel projecten is al gebleken dat de R-Brace van Rendon véél goedkoper is dan andere oplossingen. Verschillende adviesbureaus hebben zich achter deze methode geschaard vanwege de intelligente aanpak die Rendon daarbij hanteert.

  

Bij veel woongebouwen uit de jaren 50, 60 en 70 zijn zogenaamde uitkragende galerijvloeren en balkons toegepast. In de afgelopen jaren hebben er verschillende incidenten plaatsgevonden met dit type vloer. Hiervan is het instorten van de galerijvloeren van de Antillenflat in Leeuwarden de bekendste.

Uit onderzoek is gebleken dat er structurele problemen in dit type vloeren zitten, waardoor er een aanzienlijke kans is dat deze onvoldoende veilig zijn. Daarom heeft de overheid besloten dat al deze gebouwen onderzocht moeten worden voor 1 juli 2017. De Rendon Onderhoudsgroep kan dit onderzoek voor u uitvoeren. Maar misschien heeft u dit al laten doen en bent u met een negatieve uitslag geconfronteerd.

U wilt zo snel mogelijk naar een veilige situatie zonder een ingrijpende en dure renovatie
Rendon heeft al meer dan 100 wooncomplexen met uitkragende vloeren voor klanten onderzocht. We hebben al deze gegevens geanalyseerd en wat blijkt? Het gaat bijna altijd om delen van de vloeren en niet om het totale vloeroppervlak. Dit vraagt om een slimme oplossing die doelgericht alleen de onveilige delen aanpakt!

Met de R-Brace bespaart u tot 50% op de renovatiekosten voor uw uitkragende galerijvloer en balkons! 

   

Hoe werkt de R-Brace?
Conform de door onze constructeur uitgewerkte ontwerpberekening worden smalle sleuven (36 mm) in de vloer gezaagd met een lengte van circa 60 cm vanaf de gevel. In het boorgat/sleuf wordt een speciaal gevormde R-Brace staaf aangebracht met een beproefd ankermortel dat in staat is om de benodigde krachten vanuit het beton op de wapening over te brengen. Zie de schets voor een visuele uitleg.

De R-Brace is een actief systeem. Zodra de vloer wordt belast, gaat het meteen meewerken met de bestaande wapening om zeker te stellen dat de vloer nooit bezwijkt. Dat is een groot voordeel ten opzichte van systemen die pas actief worden als eerst de bestaande wapening bezwijkt. Deze vangen de bezweken vloer wel op. Maar daarna zullen alsnog herstelwerkzaamheden moeten plaatsvinden.

          

 

Meer informatie?
Indien u vragen heeft over onze aanpak of u wilt liever direct een afspraak maken, dan kunt u contact opnemen met Peter Nuiten.

 

Peter Nuiten
Technisch Directeur
Tel: 0183 563 111
E-mail: peter.nuiten@rendon-advies.nl