Rendon - Onderhoudsgroep

Skip to navigation

Staedion en Fysiotherapie MTC Delft

Oude basisschool komt tot leven als fysiopraktijk
Herbestemming basisschool en interne verbouwing

Voor opdrachtgevers Staedion (eigenaar) en fysiomaatschap MTC Delft (huurder) werkt Rendon aan de herbestemming van een basisschool in Ypenburg (Den Haag) aan de Frits Diepenlaan.

Een mooie kans!
Orthopedisch Manueel Therapeut, Leon Braunstahl is mede-eigenaar van MTC Delft: “We hebben twee vestigingen, in Delft en Ypenburg. In het oude pand in Ypenburg misten we de faciliteit om te trainen en revalideren bij de praktijk. Het huurcontract liep af en toen kwam deze nieuwe kans!

Wensen, mogelijkheden en budget
Samen met de opdrachtgevers en architect ging Rendon aan de slag met het ontwerp en de indeling. Alle mogelijkheden werden naast elkaar gelegd en uitgewerkt naar budget. Leon: “Rendon gaf waardevol advies over de plaatsing van het sanitair, de kosten van het omleggen van bestaande leidingen en kwam met concrete alternatieven. Uiteindelijk lag er een nieuwe plattegrond met al onze wensen erop én binnen budget.”

Van oud naar gloednieuw!
Het oude interieur van de basisschool is eruit gehaald. Onze vakmannen plaatsten nieuw leidingwerk voor gas, elektriciteit en water. Bij de entree is een open wachtruimte met mooie glazen wanden. Door de glazen wanden is de fitnessruimte van de praktijk te zien. In de fitnessruimte plaatsten onze vakmannen een praktische keuken en een stijlvolle wastafel.

Fijne werkruimtes
Om aparte units te creëren voor de fysiotherapeuten zijn wanden geplaatst In elke unit is een kozijn met deur en groot raam aanwezig. Er zijn aparte douches en een ruim toilet geplaatst. Zo kunnen de fysiotherapeuten fijn werken in hun nieuwe, lichte en frisse werkomgeving.

Communicatie
De verbouwing is prima verlopen. Er was genoeg ruimte om met elkaar te overleggen. Vragen en verbeterpunten werden direct opgepakt en Rendon regelde (een deel van) de communicatie met de eigenaar van het pand en de gemeente.

Schitterend
“Het resultaat is écht schitterend! Door te spelen met de indeling van de kamers en de keuze voor grote ramen is het is een ruimtelijke en lichte werkomgeving geworden.”

Interne verbouwing MTC Delft fysiotherapie praktijk

  • Afbeelding 5 (Alleen bij projecten zichtbaar)
  • Afbeelding 5 (Alleen bij projecten zichtbaar)
  • Afbeelding 7 (Alleen bij projecten zichtbaar)
  • Afbeelding 3 (Alleen bij projecten zichtbaar)
  • Afbeelding 6 (Alleen bij projecten zichtbaar)
  • Afbeelding 4 (Alleen bij projecten zichtbaar)
  • Afbeelding 2 (Alleen bij projecten zichtbaar)